2 – Documente necesare călătoriei

La fel ca pentru orice altă călătorie avem nevoie de documente de identitate: pentru itinerariile din Europa se poate călători cu cartea de identitate, pentru cele din afara Europei cu pașaport valabil minim șase luni de la retur.

Minorii pot călători pe vasele de croazieră dacă sunt însoțiți de minim 1 adult și după caz să aibă procură notarială din partea tutorilor legali.. Minor pe croazieră se înțelege orice persoană cu vârsta sub 18 ani pe vasele cu itinerariu european și 21 ani pe vasele cu itinerariu american ori liniile de croazieră din SUA.

In majoritatea statelor, nu veți avea nevoie de viză pentru călătoria Dvs. În alte state viza se obține la fața locului și poate fi gratuita sau contra cost. Exista porturi la care dacă achiziționați o excursie opțională și coborâți de pe croazieră împreună cu un grup organizat de linia de croazieră, viza se acordă gratuit.

Agentie de tursim oferte croaziere

Înainte de plecare se va completa un formular de check-in, după completarea acestuia veți primi documentele de croazieră, voucherul de croazieră și formularul de îmbarcare pe care le veți prezenta la îmbarcare.

Nu uitați să încheiați o asigurare medical pentru călătoria Dvs. Aceasta nu este obligatorie dar este foarte utilă în caz de urgențe medicale.