12 – Debarcarea

Inevitabil va sosi și momentul debarcării iar companiile de croazieră se ocupă exemplar și de acest aspect! 

În noaptea dinaintea debarcării sunteți rugați ca până la o anumită oră stabilită să lăsați bagajele de cală etichetate ( primiți în cabina etichetele necesare) în fața cabinei, aceste vor fi preluate și depozitate de personalul vasului și le veți ridica din portul de debarcare din locurile special amenajate.

În seara dinaintea debarcării veți primi și orarul debarcărilor ( debarcarea se face în grupuri și la ore fixe stabilite, pe culori – aceeași culoare va avea și eticheta pe care o veți pune pe valizele de cală). Pentru produsele de toaletă și cele rămase în cabină în dimineața ultimei zile, folosiți bagajul de mână. 

Dacă la îmbarcare v-am spus că trebuie să garantați eventualele cheltuieli cu un card sau cu o suma cash, la debarcare veți primi ori pe aplicația de croazieră ori în cabină decontul cheltuielilor. 

Dacă ați garantat cu un card nu mai trebuie să faceți nimic, dacă ați garantat cu cash va trebuie să vă închideți contul- fie să ridicați diferența rămasă dacă nu ați cheltuit toată suma depusă, fie să depuneți suma necesară dacă ați depășit-o pe cea depusă.