1 – Când călătorim în croaziere? Care sunt perioadele cele mai potrivite?

La fel ca în oricare alte destinații și croazierele au sezonalitatea lor. Bineînțeles că pentru fiecare zonă geografică sunt perioade potrivite pentru a alege o croazieră, m-am documentat pentru mine şi pentru voi și mai jos găsiți recomandările mele.

De ce sunt de evitat anumite zone în anumite perioade? Pentru că nu ne dorim să ne petrecem concediul mult aşteptat în timpul ploilor torenţiale, musonilor, caniculei sau a altor evenimente meteo neprietenoase.

Agentie de tursim oferte croaziere

Europa de Nord are un sezon scurt de croazieră din mai până în septembrie, iulie și august fiind cele mai potrivite perioade din punctul de vedere al temperaturilor existente.

Dacă vorbim de Europa este imposibil să alegem lunile ideale pentru că datorită climei și a culturii atât de vaste în orice anotimp am călători avem ceva de făcut sau de vizitat.

Africa, un continent atât de vast are un sezon propice din septembrie până în mai, in funcție de preferințele Dvs. Pentru a merge in safari lunile ideale sunt ianuarie – martie de exemplu.

Fascinantul Orient Mijlociu vă așteaptă din decembrie până în luna martie.

America de Nord se vizitează cel mai bine în lunile mai- septembrie.

În America Centrală sezonul uraganelor este în septembrie și octombrie, așa că aceste luni sunt de evitat.

America de Sud oferă clima ideală cu umiditate potrivită și temperaturi suportabile în lunile decembrie- martie.

Canada se vizitează în perioada mai – octombrie, vremea cea mai propice fiind din mai până la începutul lunii septembrie.

Asia este destinația ideală de croazieră între lunile noiembrie și martie. Cele mai umede si ploioase luni aici sunt iulie și iulie și ar fi ideal să le evitați.

Australia are sezonul ideal între lunile noiembrie și martie. De menționat aici că este posibil ca tot timpul anului să găsiți croaziere care includ Marea Barieră de Corali.

Alaska are un sezon foarte redus propice croazierelor, din luna mai până în luna septembrie. Cele mai calde luni aici sunt iulie și august .

În Caraibe lunile ideale sunt ianuarie, februarie și martie, dar cu încredere puteți naviga și în aprilie, mai, octombrie, noiembrie sau decembrie.

Vă reamintesc că tarifele croazierelor fluctuează în funcție de itinerar, vechimea vasului, tipul croazierei, timpul rămas până la îmbarcare, etc., dar înainte să alegeți o croazieră sunt câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți: 

  • Ce destinații doriți să vizitați,
  • Ce perioadă alocați sejurului,
  • La ce buget v-ați gândit,
  • Din ce port ați dori să vă îmbarcați,
  • Care este durata croazierei pe care o doriți.