5 – Cazarea

Cazarea la bordul vaselor de croazieră se face la fel ca la un hotel de pe uscat, doar că diferă tipurile camerelor oferite. La bordul vaselor de croazieră întâlnim 3 tipuri principale de camere denumite cabine. 

Dimensiunea standard a unei cabine variază între 12- 20 m.p. in funcție de categorie și de vas. Cabine interioare, acest tip de cabine sunt orientate spre interiorul vasului, cabine exterioare care au hublou (geam), dar care nu se poate deschide, cabine cu balcon care oferă posibilitatea turiștilor de a savura de pe balcon imaginea valurilor. Toate tipurile de cabine oferă băi private, seif, telefon, uscător de păr, minibar.

circuit în condiții de lux

Să demontăm niște mituri:

În zilele noastre toate cabinele sunt astfel gândite pentru a vă oferi cel mai înalt grad de confort, așa ca chiar dacă alegeți o cabină interioară nu veți simți lipsa luminii naturale datorită sistemelor inovatoare de iluminat existente.

 nu există nici un disconfort sau dezavantaj dacă cabinele sunt situate pe punțile inferioare ale vasului- acestea sunt identice cu cele din aceeași categorie situate pe punțile superioare.

Dacă sunteți predispuși la răul de mare trebuie să știți că vasele de croazieră au sisteme evoluate de stabilizare și este puțin probabil să simțiți mișcările vasului sau tangajul, totuși vă sfătuiesc să acordați o atenție deosebită alegerii locației cabinei: cu cât este mai aproape de linia de plutire (amplasată pe punți joase) și cu cât cabina este mai aproape de centrul vasului, cu atât veți simți mai puțin balansul.

PONTURI:

Cele mai silențioase cabine de pe un vas de croaziera sunt de obicei situate în mijlocul navei și sunt înconjurate pe toate părțile de alte cabine (sus, jos și laterale). 

În ceea ce privește nivelul de zgomot, urechile ”sensibile” îl percep drept ridicat pe punțile inferioare în dreptul motoarelor în zona din spatele navei, pe ultima punte unde se află piscinele, deasupra sau dedesubtul teatrului.

O cabină central poziționată oferă un parcurs mai scurt și mai ușor spre facilitățile vasului.

Cu siguranță vă puneți întrebarea dacă prizele din cabină de potrivesc electronicelor Dv. De obicei vasele care aparțin liniilor europene sunt dotate cu prize de 220 volti, iar vasele liniilor americane sunt dotate cu prize de 110 volti. Pe navele construite recent, după 2008, ve-ti gasi cel mai probabil ambele tipuri de prize și prize USB.