7 – Băuturi incluse și pachetele de băuturi disponibile pe vas

Accesul la bordul vasului de croazieră cu băuturi alcoolice nu este permis. Toate bagajele sunt scanate la îmbarcare și în cazul în care aveți în bagaj băuturi alcoolice acestea vor fi reținute de personalul vasului și predate în cabină în ziua anterioară debarcării. Aceeași procedură se aplică și băuturilor cumpărate în porturi din magazinele duty-free sau de la cele de pe vas.

De obicei, pe vasul de croaziera aveți acces la apă la dozator în restaurantul de tip auto-servire și la ceai, cafea, suc la micul dejun. În rest băuturile se taxează.

Băuturile se pot achiziționa bucată cu bucată din meniul a la carte, în acest caz la fiecare achiziție de adaugă un service charge ( de obicei 15% din valoarea băuturii) sau se pot achiziționa diverse tipuri de pachete de băuturi.

Pachetele de băuturi pot fi de tip all inclusive și oferă acces la o gamă largă de băuturi alcoolice și non alcoolice, cafea și specialități din cafea, ceai, apă în toate barurile și restaurantele de pe vas sau pachete dedicate de genul: pachet de 12 beri, pachet de 15 sucuri răcoritoare, pachet de 10 cafele, etc.

Pachete Last Minute croaziere

Pachetele de băuturi se pot achiziționa fie la rezervare, fie la bordul vasului. Trebuie să știți că pachetele de băuturi all inclusive trebuie achiziționate de toți ocupanții cabinei, în cazul în care există minori în cabină aceștia vor avea un tarif redus și acces doar la băuturi non alcoolice.

Ca să vă faceți o idee de tarife dacă achiziționați băuturile ”bucată cu bucată”, pe Costa Venezia în octombrie tarifele arătau cam așa:

  • Mohito/ Aperol Spritz 7.5 euro
  •  Vinul casei la pahar 5.5 euro
  • Șampanie la pahar 6.5 euro
  • Bere la draft 4.5 euro
  • Bauturi răcoritoare 3.5 euro
  • Ceai 3 euro
  • Esspreso 1.9 euro
  • Apa 0.9 euro

Legat de tarifele pachetelor de băuturi, un pachet all inclusive la Costa începe la 32 euro/ persoana/zi.

De multe ori există promoții și tarifele croazierelor includ și pachetul de băuturi all inclusive în tarif- un avantaj deosebit.

Verificați cu consultantul Dvs. în turism mereu ce include tariful croazierei și ce promoții sunt disponibile.

Fumatul este permis exclusiv în zonele special amenajate și semnalizate ca atare. Acestea sunt întâlnite de regulă pe punțile exterioare. 

În funcție de vas, fumatul poate fi permis și în anumite baruri, cazinouri sau în balcoanele cabinelor personale. 

Unele vase au și cluburi, unde pasagerii pot fuma țigări, trabucuri sau țigări electronice